• September

    20

    2022
  • 656
  • 0
Kolik stojí plastová okna? Vyzkoušejte kalkulátor plastových oken

Kolik stojí plastová okna? Vyzkoušejte kalkulátor plastových oken

Kalkulátor plastových oken je dobrou pomůckou, pokud jej používáte správně. Které hodnoty je do něj třeba zadat, co kalkulačka oken vypočítá a na co si dát při jejím používání pozor? Vyzkoušejte automatický kalkulátor a zjistěte si cenu plastových oken.

Jak použít cenový kalkulátor

1) Nejprve zvolte, co si přejete – zda chcete spočítat cenu za plastová okna, posuvné dveře na terasu nebo balkonové dveře. V tomto návodu budeme popisovat postup pro kalkulaci plastových oken. Zvolte tedy „Okna“.

Volba okna, posuvných nebo balkonových dveří.
Volba okna, posuvných nebo balkonových dveří.

2) Vyberte okenní rám. Máme na výběr „70mm Decco“ a silnější „83mm Gealan“. Rám Decco je šestikomorový, disponuje izolačním dvojsklem. Okenní rám Gealan má 7 komor a izolační trojsklo.

V kalkulaci jsme zvolili rám Decco.

Výběr okenního rámu.
Výběr okenního rámu.

Vlastnosti oken popisujeme v článku Jak vybrat plastová okna.

3) Nyní vyberte typ oken, například:

  • způsob a směr otevírání oken,
  • počet okenních křídel, zda jednokřídlé, dvoukřídlé nebo trojkřídlé okno,
  • počet a umístění sloupků.

Tento krok vám zřejmě zabere nejvíce času, jelikož typů oken máme na výběr mnoho. Až budete mít vybráno, potvrďte tlačítkem „Submit“ (Potvrdit) vpravo dole na konci stránky.

V kalkulaci jsme zvolili typ okna „Window 17 D“. Toto okno je dvoukřídlé se středovým sloupkem, obě okenní křídla jsou otevíravá a sklopná.

Volba typu plastového okna.
Volba typu plastového okna.

4) V dalším kroku kalkulace zadejte název a rozměr. Objeví se políčka, kde zvolíte „Jméno okna“, což označuje místnost, ve které bude okno umístěné, a políčko pro zadání šířky a délky okna v centimetrech. Pojmenování okna nemá na cenu vliv.

Tip: Jak zaměřit okna? Použijte návod na správné zaměření oken.

V kalkulaci jsme zvolili pojmenování okna „Kuchyň“, zadali šířku 110 cm a délku 100 cm.

5) Hotovo. Níže v kalkulaci vidíte cenu bez DPH, s 15% DPH a s 21% DPH . Proč jsou v kalkulaci dvě sazby DPH? Nižší, 15% DPH získáte, pokud si objednáte okna včetně instalace.

Výsledná cena okna.
Výsledná cena okna.

6) Po kliknutí na modré tlačítko „Přidat do výběru“ se vámi vybrané okno vloží do seznamu, podobnému košíku, který znáte z e-shopů. Seznam najdete vpravo v horním menu. Do seznamu můžete vložit více oken. Po vložení jména a e-mailu vám zašleme rekapitulaci poptávky do vaší e-mailové schránky. 

Ceny oken závisí na mnoha faktorech

Cenu plastových oken zpravidla ovlivňuje vývoj kurzu EUR / Kč. Záleží také na tom, zda má okno standardní rozměry či nikoliv, anebo jestli je určené do novostavby nebo staršího domu v rekonstrukci.

Víte, že při objednávce více oken může být cena nižší? Kontaktujte nás a zjistěte více. Náš technik u vás okna zaměří a pomůže s výběrem vhodného typu oken.

Spočítejte si cenu plastových oken v našem automatickém kalkulátoru.

© Copyright 2020